pátek 12. prosince 2014

Agátin svět - obchod plný úžasných her





Včera na mě úplnou náhodou vybafnul z monitoru mého PC tento úžasný obchůdek!
Někdy ta cílená reklama není až tak úplně špatná, protože já jsem moc ráda, že jsem tenhle ráj zajímavých her objevila!

Naleznete zde totiž víc, než jen obyčejné hračky.
Naleznete zde hračky, které budou děti bavit, ale zároveň je i něco naučí a podpoří jejich přirozený vývoj.
A hlavně Vám umožní trávit s Vašimi dětmi více času při společné hře.
A jak je známo, kdo si hraje, nezlobí :-)

Možná obchůdek už znáte a jste jeho věrnými zákazníky (já jím tedy určitě budu!).
Možná o něm také slyšíte poprvé, a tak jsem pro Vás připravila pár tipů.
Jsou to hry, které mě hodně zaujaly a určitě se dříve nebo později stanou součástí naší domácnosti :-)
Lovila jsem samozřejmě ve vodách určených pro menší dětičky, ale u Agáty si vyberou i starší hráči.

  • Poznáš, které zvířátko se schovalo?

http://www.agatinsvet.cz/poznas-ktere-zviratko-se-schovalo

Děti mají za úkol zapamatovat si, jak jsou rozmístěna jednotlivá zvířátka. Poté zavřou oči. Dospělý schová jedno ze zvířátek pod krabičku (překryje krabičkou). První, kdo si vzpomene dostane jeden žeton.

Pokud však hráč řekl špatné zvíře, žeton (pokud má) musí vrátit. 



  • Hledej a najdi - postřehová hra

Přidat popisekhttp://www.agatinsvet.cz/hledej-a-najdi-postrehova-hra

Hra pro děti zaměřená na rozvoj postřehu, vnímání detailů a pohotovosti. Položte doprostřed stolu velkou kartu se spoustou obrázků a hledejte co nejrychleji obrázky na svých kartách, které se nacházejí i na velké kartě. Ale pozor: podobná zvířátka jsou jen podobná, ale ne stejná! Hra je vhodná pro nejmenší děti od 3 let.


  • Deska s přibíjecími tvary - Auta

Děti dovedou z této stavebnice vytvořit nekonečné množství obrázků plných fantazie a neskutečných tvarů. Práce se stavebnicí podporuje představivost, soustředěnost a přesnou koordinaci pohybů. Hračka získala 3. místo v soutěži Hračka roku 2011 v kategorii Hračka pro předškolní věk.


  • Hmatové loto - Zvířátka

Přidat pophttp://www.agatinsvet.cz/deska-s-pribijecimi-tvary-autaisek

Děti roztočí velkou ruletu o rozměrech 30x28 cm a pak poznávají zvířátka podle heboučkého bříška nebo chlupatého kožíšku (podle toho, jaký kožíšek jim šipka na ruletě ukáže, musí v sáčku po hmatu vylovit příslušnou kartičku (ke každému kožíšku / typu kůže jsou tři různá zvířátka) . Krabice obsahuje ruletu a 18 kartiček se zvířátky o velikosti 6x6 cm. Vhodné pro děti od 2 let.


  • Malování krok za krokem

Přidat popisekhttp://www.agatinsvet.cz/malovani-krok-za-krokem-josefina-a-spol

Kouzelná krabička s 24 obrázky, které děti učí, jak kreslit krok za krokem. Součástí je i stíratelný fix. Děti tak své oblíbené obrázky mohou malovat stále dokola. Vhodné pro děti od 3 let. Mají různé motivy.

  • Navlékací dřevěné korále


Navlékací dřevěné korálky. Pro kluky ve tvaru autíček, mašin, raket a dalších motivů dopravních prostředků. Pro holky ve tvaru princezen, srdíček a dalších pěkných dívčích motivů. Balení obsahuje 18 korálků a 2 navlékací šňůrky. Ideální zábava pro děti zhruba od 2 let. Korálky jsou velikostně vhodné pro nejmenší děti a podporují rozvoj jemné motoriky.

  • Umění hrou postavičky

Přidat popisekhttp://www.agatinsvet.cz/umeni-hrou-postavicky


Skládačka "Postavičky" je určená k obeznámení dětí s principem symetrie a asymetrie při skládání gestikulujících postaviček. Jednotlivé poloviny "postaviček" se spojují buď různými barvami, stejnými gesty nebo rozdílnými pohyby.
Skládačka kromě rozvíjení tvořivosti a intelektu dítěte slouží také na uvědomování si pravo-levé orientace.
Balení obsahuje: praktickou kovovou krabičku (220x235x50mm), 72 pěnových dílků s magnetickou vrstvou v šesti barvách, 12 vzorových obrázkových předloh.Určeno dětem od 3 let.

  • Třívrstvá vkládačka Obyvatelé stromu





Originální dřevěná vkládačka francouzské značky Djeco umožňuje dětem rozvíjet vnímání detailů, odlišných tvarů atd. Vkládačka nabízí možnost objevovat tři vrstvy obrázků zvířátek žijících v domečku na stromě. Nejprve je třeba umístit zvířátka do jejich domečků, dále přidat činnosti, kterým se věnují, a pak se vše zakryje listy stromů. Každý dílek může sloužit jako samostatná hračka. Pro děti od 18 měsíců.

  • Roční doby




Které roční období je namalováno na hrací kartě? Je během něj chladno, nebo teplo? V kterém ročním období kvetou jabloně a kdy trháme červená jablíčka? Tři herní varianty procvičují paměť, jemnou motoriku a schopnost rozeznávat věci hmatem, rozvíjejí představivost a slovní zásobu. Rodičům i pedagogům poskytuje hra skvělou příležitost povídat si s dětmi o změnách, k nimž v přírodě během roku dochází.

  • Můj první kvíz


http://www.agatinsvet.cz/muj-prvni-kviz


Originální vzdělávací kvíz. Umožňuje dětem řešit úkoly a ověřovat si správnost odpovědí, aniž by musely umět číst. Náměty otázek se týkají každodenního života; hra tak nenásilným způsobem rozvíjí slovní zásobu, cvičí pozorovací schopnosti i paměť a podporuje samostatné myšlení. 
Na stránkách i VIDEO, které Vám hru přiblíží.


  • Králík Kuk


V krabici najdete 3 velké dřevěné díly krabice, roztomilého králíka a 60 zajímavých rébusů. Stojí králík na červeném, na žlutém nebo na modrém dílu? A dívá se skrz kruh, nebo skrz hvězdičku? S králíkem Kukem děti objevují úžasný svět třírozměrného prostoru.
Nejmladší děti využijí králíka jako dřevěnou hračku. Starší děti si mohou v průběhu řešení 60 rébusů procvičit pojmy jako nad/pod, uvnitř/venku, viditelné/skryté apod. Rozvíjí logické myšlení a prostorovou představivost dětí od 2 do 5 let.
Opět můžete omrknout i videonávod.


  • Hra na cukrářku




Za použití různých druhů tkaniček je možné vytvářet olemování dezertů a při tom dezerty dotvářet pomocí jednotlivých dílů. Díky pestrobarevným tkaničkám děti procvičují proplétání a zavazování. Jednotlivé díly se spojují jednoduše pomocí suchého zipu. Materiál je ohebný omyvatelný plast. Hra je určena pro děti od 3 let.


Hra podporuje rozvoj následujících schopností a dovedností: rozvoj jemné motoriky
koordinaci oko-ruka, nácvik zavazování tkaniček, tvořivost a kreativitu.




Seznam by mohl být daleko delší, ale tak pro začátek se budu krotit :-)
Tak co? Zaujalo Vás u Agáty něco? Budu se těšit na Vaše komentáře!

Vaše Lady Tattooch




Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.